Suntem o echipa cu experiență in domeniul de înființări firme, inființări societăți comerciale tip SRL, SA , PFA și alte forme juridice de organizare, servicii contabile,etc.

Galerie

Contact

0767 272 233

Roman, Strada Libertății 14

office@sbera-econsulting.ro

Codurile CAEN-Ce trebuie sa stii despre ele

Codurile CAEN-Ce trebuie sa stii despre ele

     Codurile CAEN- Ce trebuie sa stii despre ele. Atunci cand ai o idee de business probabil te gandesti sa infiintezi o persoana juridica prin care sa pui in practica aceasta idee. Unul din primii pasi de parcurs inspre ideea ta este inmatricularea la Registrul Comertului. Aici, pe langa alegerea denumirii societatii va trebui sa ii stabilesti si codul CAEN principal si daca vrei si codurile CAEN secundare.

     CAEN este un acronim pentru Clasificarea Activităților din Economia Națională și reprezintă o clasificare statistică națională a activităților economice din țara noastră. Concret, prin stabilirea CAEN-ului de către fiecare entitate, se pot face statistici despre activitatea firmelor, la nivel național.

Clasificarea este structurată pe 4 niveluri:

În primul rând, trebuie să citești cu atenție descrierea aferentă codului, pentru a te asigura că detaliile furnizate se potrivesc profilului tău de activitate.

  De asemenea, trebuie să ai în vedere faptul că există anumite restricții la alegerea codului CAEN pentru anumite activități. De exemplu, există o serie de liste disponibile pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului, precum:

Autorizarea unui CAEN

Un cod CAEN ales se poate autoriza, lucru care se face prin depunerea unei declaratii de indeplinire a conditiilor de functionare prevazute de legislatia incidenta in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si muncii in locatiile destinate a se realiza. Se pot autoriza doar codurile CAEN ce există în actul constitutiv.

Schimbarea, completarea listei de coduri CAEN

O data alese codurile CAEN, pot fi modificate sau pot fi adaugate coduri noi prin actualizari ale actului constitutiv. Pentru toate acestea se pregatesc anumite formalitati la Registrul Comertului.

Vrei să extinzi activitatea firmei?

Vrei să extinzi activitatea societatii autorizand noi coduri CAEN? Lasă-ne pe noi să ne ocupăm de autorizarea unor noi coduri CAEN!

Realizam  modificariile in cel mai scurt timp si la un pret corect!

Ce documente si informatii avem nevoie de la d-voastra

Ai întrebări? Ia legătura cu noi pentru informații suplimentare!

𝐈𝐍𝐅𝐈𝐈𝐍𝐓𝐀𝐑𝐈 𝐒𝐎𝐂𝐈𝐄𝐓𝐀𝐓𝐈 𝐂𝐎𝐌𝐄𝐑𝐂𝐈𝐀𝐋𝐄 𝐑𝐎𝐌𝐀𝐍

𝐒𝐁𝐄𝐑𝐀 𝐄𝐂𝐎𝐍𝐒𝐔𝐋𝐓𝐈𝐍𝐆
office@sbera-econsulting.ro
𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧, 𝐒𝐭𝐫. 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐧𝐫.𝟏𝟒
📞 𝟎𝟕𝟔𝟕 𝟐𝟕𝟐 𝟐𝟑𝟑

Author

Sbera Econsulting

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Bună! Dacă ai nevoie de ajutor nu ezita să ne contactezi!